Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Шкембе чорба»Лесна и вкусна шкембе чорба

Лесна и вкусна шкембе чорба

Мария СимоваМария Симова
Автор
2k20k4k24
Лесна и вкусна шкембе чорба
Снимка: Мария Симова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
90 мин.
Порции
6
"Време е вкъщи да приготвим любимата шкембе чорба, не мислите ли?"

Необходими Продукти

  • телешко шкембе - 1 кг сварено
  • прясно мляко - 1 л
  • масло - 50 г
  • олио - 50 мл
  • винен оцет - 50 мл
  • червен пипер - 1 с.л.
  • чесън - 4 скилидки
  • чили - люспи
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете шкембето много добре, измийте и нарежете на парчета. Поставете го в тенджера под налягане и налейте 1. 5 литра вода, варете до пълно омекване.

Свалете тенджерата и отстранете отделилата се в бульона мазнина, прецедете.

Сложете ги в обикновена чиста тенджера. В тиган налейте олиото и прибавете маслото, след като загреят запържете червения пипер за 1 минута.

Поставете шкембето на котлона и налейте прясното мляко, оставете да заври. След като заври, добавете запържения червен пипер, посолете на вкус и оставете да поври за 7-8 минути.

През това време счукайте чесъна с малко сол и ги смесете с оцета в малка купичка.

Сервирайте горещата шкембе чорба с чили люспи и оцета с чесъна!

Лесната и вкусна шкембе чорба е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: