Gotvach.bg»Рецепти»Пица»Кето пица с блат от карфиол

Кето пица с блат от карфиол

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Автор
3k36k17k12
Кето пица с блат от карфиол
Снимка: Yordanka Kovacheva
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
40 мин.
Порции
4
"Знаем, че сред вас има много почитатели на пицата, но ние ще ви предложим един вариант за кето пица с блат от карфиол, за да не ви е гузно и смело да си я похапвате"

Необходими Продукти

  • карфиол - 1/2 глава средна /350 г/
  • шунка - 3 слайса
  • кашкавал - 80 г /или друго по избор/
  • яйца - 2 бр. L
  • каперси - 2 с.л.
  • рукола - 1 шепа
  • пармезан - 50 г
  • риган - 2 ч.л.
  • доматен сос - 3 с.л. за пица
  • черен пипер - 2 щипки
  • сол - 1/2 ч.л.
  • зехтин - 30 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Накъсайте карфиола на розички, измийте го и подсушете върху хартия. В блендер смелете пармезана, после към него добавете и карфиола. Трябва да се получат трохи.

Сложете настъгания кашкавал, яйцата и подправките. Блендирайте за няколко секунди, за да се смесят добре всички съставки за карфиоления блат.

Ако нямате блендер, може да направите всичко и на ръка, но ще отнеме повече време да наситните всички продукти.

След като сте готови, изсипете гъстата смес в тавата на фурната, в която предваритено сте поставили хартия за печене. Разпределете и оформете в кръг.

Печете блата за пицата за половин час на 180 градуса в затоплена фурна. Щом е готов, намажете с доматен сос. Подредете шунката, добавете каперсите и руколата. Страхотна домашна пица се получава!

Кето пицата с блат от карфиол е вкусна и много свежа, любима на всички у дома!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Yordanka Kovacheva
Yordanka Kovacheva
Здравейте.
Може би при редактирането на рецептата е възникнала неточност, тъй като в продуктите е указано- кашкавал-80 г. (или друго по избор) От това не става съвсем ясно какво е това "друго" и няма как да бъде нещо различно от кашкавал, за да бъде успешна рецептата. Идеята е да се посочи единствено, че може кашкавала да е друг вид като например гауда, ементал ,зряла моцарела или грюер например.
Дано бъде разбрано правилно, или ако редакторите преценят нека го уточнят в описанието на продуктите. Например в скобите да пише (или грюер, гауда, ементал..)
Благодаря :)
10.04.2021 16:37
1
Албена Атанасова
Албена Атанасова
Много вкусно предложение. Благодаря!
01.04.2021 10:52
2