Начин на приготвяне
Обелваме 3-те картофа и ги рендираме с рендето (може и със сокоизтисквачка - отделяте сока и използвате остатъка за блата).
Рендирате и карфиола и добавяте към картофите. Използвате кърпа, за да отделите водата от сместа. Трябва да изстискате много добре, за да се получи суха смес, подобна на тесто. Слагате в купа и прибавяте сол, пипер, риган, джинджифил, зехтин и счуквате 2 яйца, след това настъргвате кашкавал (преценете на око около 100 г).
Смесвате добре, докато се получи хомогенна смес. Слагате сместа в тава предварително покрита с хартия за печене. Оформяте, докато се получи блат около 1.5 см, добре разточвате, да е равно от всички страни.
Слагате в гореща фурна 25-30 мин по преценка, докато не пооранжевеят краищата. Вадите и довършвате - мажете с доматената паста, прибавяте пилешкото филе, нарязано на тънко, домата на шайби, червена чушка на лентички и маслини отгоре на пицата и обратно в печката за още 15-тина минути.
5 минути, преди да е готова здравословната пица с блат от карфиол и картоф, вадите отново и настъргвате останалия около 100 г кашкавал за още 5 мин, докато се запече.
Да ви е сладко!
Коментари