Начин на приготвяне
Гъбите обелете и наситнете, запържете ги в 3 с.л. олио до златист загар. Използвайте голяма тенджера, защото ще добавите и останалите продукти за сармите вътре.
Наситнете праза и го добавете към тях. Гответе до омекване. Сложете стафидите, а след това и ориза, разбъркайте.
Щом придобие прозрачен цвят, овкусете с подправките. След няколко минути и разбърквания може да свалите от огъня.
Разстелете зелевите листа и напълнете с плънката за постните сарми. Наредете ги в тава.
В същата тенджера, в която се готвили зеленчуците, сипете 3 ч.ч. вода. Щом заври, залейте зелевите сармички. Печете до готовност на 180 градуса.
Щом постните зелеви сарми с праз, стафиди и гъби са готови, оставете да изстинат и поднесете.