Постни зелеви сарми с праз, стафиди и гъби

07/04/2021
Приготвяне20 мин.
Готвене120 мин.
Общо140 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
7 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо71
  • Преглеждания за месеца71
  • Преглеждания за седмицата9
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена7

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Гъбите обелете и наситнете, запържете ги в 3 с.л. олио до златист загар. Използвайте голяма тенджера, защото ще добавите и останалите продукти за сармите вътре.

Наситнете праза и го добавете към тях. Гответе до омекване. Сложете стафидите, а след това и ориза, разбъркайте.

Щом придобие прозрачен цвят, овкусете с подправките. След няколко минути и разбърквания може да свалите от огъня.

Разстелете зелевите листа и напълнете с плънката за постните сарми. Наредете ги в тава.

В същата тенджера, в която се готвили зеленчуците, сипете 3 ч.ч. вода. Щом заври, залейте зелевите сармички. Печете до готовност на 180 градуса.

Щом постните зелеви сарми с праз, стафиди и гъби са готови, оставете да изстинат и поднесете.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар