Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Сарми»Постни зелеви сарми с праз, стафиди и гъби

Постни зелеви сарми с праз, стафиди и гъби

Постни зелеви сарми с праз, стафиди и гъби
Снимка: Марияна Петрова Иванова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
120 мин.
Общо
140 мин.
Порции
6
"Някои хора хапват постни сармички само на Бъдни вечер, но ние със сигурност не сме от тях"

Необходими Продукти

  • ориз - 1 ч.ч.
  • кисело зеле - 6 бр. листа
  • гъби - 4 - 5 бр.
  • праз - 1 бр.
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • стафиди - шепа
  • чубрица
  • джоджен
  • сол
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Гъбите обелете и наситнете, запържете ги в 3 с.л. олио до златист загар. Използвайте голяма тенджера, защото ще добавите и останалите продукти за сармите вътре.

Наситнете праза и го добавете към тях. Гответе до омекване. Сложете стафидите, а след това и ориза, разбъркайте.

Щом придобие прозрачен цвят, овкусете с подправките. След няколко минути и разбърквания може да свалите от огъня.

Разстелете зелевите листа и напълнете с плънката за постните сарми. Наредете ги в тава.

В същата тенджера, в която се готвили зеленчуците, сипете 3 ч.ч. вода. Щом заври, залейте зелевите сармички. Печете до готовност на 180 градуса.

Щом постните зелеви сарми с праз, стафиди и гъби са готови, оставете да изстинат и поднесете.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: