Начин на приготвяне
Най-напред пригответе тестото за пицата като активирате маята и разтворите захарта в топла вода, но не горещо (37 градуса). Оставете да шупне.
В купа пресейте брашното. Добавете към него солта. Направете кладенче в средата, изсипете маята, зехтин и спанака, предварително наситнен.
Замесете тесто, сложете го в купа или друг съд и завийте с кърпа. Оставете настрани за 40 мин. да втаса.
Пригответе плънката за вкусната вегетарианска пица като обелите доматите и ги смелите със скилидката чесън.
Изсипете ги в затоплен тиган заедно с босилека и солта. Гответе доматения сос за пицата за 15 мин. до сгъстяване.
След това разточете тестото на тънка кора във формата, в която предпочитате да бъде вашата пица със спанак. Оставете настрани за 15 мин.
В подсолега и вряща вода бланширайте спанака за няколко минути. След това го нарежете на дребно. Намажете блата за пица най-напред с доматения сос, после добавете сметаната, ригана, микса от избраните сирена, а след това разпределете и спанака.
Печете в тава за пица на умерена 180-градусова фурна за 15 мин. или докато тестото образува коричка. Извадете чукнете яйцата отгоре, подправете с малко сос и пак върнете във фурната.
Вегетарианската пица със спанак и сирена е чудесна идея за семейна вечеря!