Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Торти и глазури»Бисквитена торта»Впечатляваща бисквитена торта с боровинки

Впечатляваща бисквитена торта с боровинки

Sevdalina IrikovaSevdalina Irikova
Мастър Шеф
8968k3k1
Впечатляваща бисквитена торта с боровинки
Снимка: Sevdalina Irikova
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
30 мин.
Порции
8
"Няма да сгрешите ако изберете да зарадвате любимия човек точно с тази боровинкова бисквитена торта"

Необходими Продукти

  • бисквити - 4 пакета обикновени
  • боровинки - замразени
  • сладко от боровинки
  • бадеми - 150 г
  • крема
  • заквасена сметана - 200 г
  • маскарпоне - 250 г
  • ванилия - 3 бр.
  • сладкарска сметана - 200 мл
  • бадеми - 150 г сурови
  • пудра захар - 120 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В дълбока купа смесваме заквасената сметана, маскарпонето, захарта и всички ванилии. Разбъркваме

С миксер разбиваме сладкарската сметана. Малко по малко изсипваме към първата смес. Сипваме 2-3 с.л. сироп от боровинковото сладко. Използваната захар е според вкуса на всеки.

В блендер смелете ядките. Приготвяме си форма за торта с диаметър 23 см, в която ще печем. Кремът със сметаната и маскапорнето се изсипва на дъното.

Наредете бисквити по стената на формата. След това се редува крем, бисквити, боровинки от сладкото, бадеми и отново крем.

Отгоре поръсваме ефектната бисквитена торта със замразените плодове и смлени бадеми.

Прибираме тортата с боровинки в хладилник, за да стегне, покрита с фолио. Достатъчни са 12-15 часа.

Преди хапване внимателно махаме формата от впечатляващата бисквитена торта с боровинки и сервираме за следобедното кафе!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: