Начин на приготвяне
Направете крема, като в тенджера сипете половината мляко със захарта и маслото. Загрейте на котлона, разбъркайте да се разтвори захарта и оставете да кипне. Разбийте яйцата, добавете останалото мляко и брашното. Разбийте сместа на гладка кашичка.
Когато млякото кипне започнете да наливате на тънка струя от яйчената смес, като бъркате непрекъснато с телена бъркалка или лъжица.
Бъркайте до сгъстяване и получаване на гъст крем. Добавете ванилията и махнете от котлона. Сложете от крема на дъното на тавичка, наредете един ред от бисквитите, сипете част от крема и изравнете, така че да покриете бисквитите.
Наредете още един ред бисквити, сипете крем и поръсете с 50 г от боровинките. Следват пак бисквити, крем, отново бисквити, крем и посипвате с другите 50 г боровинки.
Накрая завършвате с бисквити, останалия крем и последните 50 г боровинки. Оставете бисквитената торта да се охлади и приберете в хладилник за поне 6 часа.
Сушените боровинки няма нужда да накисвате предварително в течност, те омекват от горещия крем.
Бисквитената торта със сушени боровинки е уникална.