Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Торти и глазури»Бисквитена Торта»Бисквитена торта със сушени боровинки

Бисквитена торта със сушени боровинки

Сия РибагинаСия Рибагина
Мастър Шеф
7278k2k12k5
Бисквитена торта със сушени боровинки
Снимка: Сия Рибагина
1 / 5
07/01/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
35 мин.
Порции
8
"Тортите са създадени, за да бъдат изяждани с наслада, а диетите ... диетите са за създадени за другите хора"

Необходими Продукти

  • бисквити - 320 г маслени
  • за крема
  • брашно - 5 с.л
  • захар - 1 ч.ч
  • прясно мляко - 1 л
  • яйца - 4 бр.
  • масло - 100 г
  • ванилия - 2 бр
  • за поръсване
  • червени боровинки - 150 г сушени
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Направете крема, като в тенджера сипете половината мляко със захарта и маслото. Загрейте на котлона, разбъркайте да се разтвори захарта и оставете да кипне. Разбийте яйцата, добавете останалото мляко и брашното. Разбийте сместа на гладка кашичка.

Когато млякото кипне започнете да наливате на тънка струя от яйчената смес, като бъркате непрекъснато с телена бъркалка или лъжица.

Бъркайте до сгъстяване и получаване на гъст крем. Добавете ванилията и махнете от котлона. Сложете от крема на дъното на тавичка, наредете един ред от бисквитите, сипете част от крема и изравнете, така че да покриете бисквитите.

Наредете още един ред бисквити, сипете крем и поръсете с 50 г от боровинките. Следват пак бисквити, крем, отново бисквити, крем и посипвате с другите 50 г боровинки.

Накрая завършвате с бисквити, останалия крем и последните 50 г боровинки. Оставете бисквитената торта да се охлади и приберете в хладилник за поне 6 часа.

Сушените боровинки няма нужда да накисвате предварително в течност, те омекват от горещия крем.

Бисквитената торта със сушени боровинки е уникална.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: