Начин на приготвяне
В дълбока купа смесваме заквасената сметана, маскарпонето, захарта и всички ванилии. Разбъркваме
С миксер разбиваме сладкарската сметана. Малко по малко изсипваме към първата смес. Сипваме 2-3 с.л. сироп от боровинковото сладко. Използваната захар е според вкуса на всеки.
В блендер смелете ядките. Приготвяме си форма за торта с диаметър 23 см, в която ще печем. Кремът със сметаната и маскапорнето се изсипва на дъното.
Наредете бисквити по стената на формата. След това се редува крем, бисквити, боровинки от сладкото, бадеми и отново крем.
Отгоре поръсваме ефектната бисквитена торта със замразените плодове и смлени бадеми.
Прибираме тортата с боровинки в хладилник, за да стегне, покрита с фолио. Достатъчни са 12-15 часа.
Преди хапване внимателно махаме формата от впечатляващата бисквитена торта с боровинки и сервираме за следобедното кафе!