Gotvach.bg»Рецепти»Паста»Пелмени»Пелмени с кайма

Пелмени с кайма

Gergana DimitrovaGergana Dimitrova
Новак
2824039
Пелмени с кайма
Снимка: Gergana Dimitrova
2 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
60 мин.
Порции
46
"За всички любители на руската кухня представяме тази рецепта за домашни пелмени с кайма. Задължително опитайте!"

Необходими Продукти

  • за тестото
  • вода - 1 ч.ч.
  • яйца - 2 бр.
  • сол - 1 ч.л.
  • брашно - колкото поеме
  • за плънката
  • олио - 4 - 5 с.л.
  • лук - 1 бр.
  • моркови - 1 бр.
  • кайма - 400 г
  • чубрица - 4 щипки
  • сол - 2 - 3 щипки
  • черен пипер - 2 - 3 щипки млян
  • за варенето
  • вода - 2 - 3 литра
  • черен пипер - 5 зърна
  • дафинов лист - 1 бр.
  • олио - струйка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

От 1 ч.ч. вода, 2 яйца, 1 ч.л. сол замесвам твърдо тесто за нашите пелмени, като добавяме пресято брашно, докато трябва.

Задушавам главата лук и настъргания морков. Прибавям каймата, овкусявам със сол, млян черен пипер, чубрица.

Разточвам тънко тестото, изрязвам пелмените, слагам от плънката, намокрям едната половина и ги затварям.

В дълбока тенджера с врящата вода добавям олио, сол, черен пипер на зърна и дафинов лист. Пускам поетапно пелмените с кайма и щом изплуват, варя 5 минути.

Изваждам с решетъчна лъжица и слагам следващите и така, докато се свършат. Излязоха 46 броя.

Пелмени с кайма - рецепта, повлияна от руската кухня.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: