Gotvach.bg»Рецепти»Основни Ястия»Запеканки»Киноа със спанак и моцарела

Киноа със спанак и моцарела

TanyaGyurovaTanyaGyurova
Готвач
1411k6269702
Киноа със спанак и моцарела
Снимка: TanyaGyurova
1 / 6
26/03/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
35 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • киноа - 1/2 пакет
  • спанак - 500 г
  • моцарела - 400 г
  • яйца - 1 бр.
  • лук - 3 - 4 стръка пресен
  • чесън - 4 скилидки
  • босилек
  • риган
  • сол
  • краве масло - или зехтин
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сварявате киноата и я отцеждате, ако не е поела цялата вода. Задушавате пресния лук в дълбок тиган и отделяте част от него за киноата.

Добавяте чесъна, нарязан на средно големи парченца, при лука и след това спанака, нарязан на едро. Задушавате до омекване на спанака.

След като изстине киноата, овкусявате със сол, риган, босилек, добавяте яйцето и отделения задушен лук и разбърквате добре.

В намаслена кръгла тава разстилате киноата и отгоре слагате спанака равномерно навсякъде.

Най-отгоре нареждате резени моцарела, поръсвате с босилек и печете спаначената запеканка на 200 градуса до златисто.

Киноата със спанак и моцарела е подходяща както за предястие, така и за основно.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: