Начин на приготвяне
Сварявате киноата и я отцеждате, ако не е поела цялата вода. Задушавате пресния лук в дълбок тиган и отделяте част от него за киноата.
Добавяте чесъна, нарязан на средно големи парченца, при лука и след това спанака, нарязан на едро. Задушавате до омекване на спанака.
След като изстине киноата, овкусявате със сол, риган, босилек, добавяте яйцето и отделения задушен лук и разбърквате добре.
В намаслена кръгла тава разстилате киноата и отгоре слагате спанака равномерно навсякъде.
Най-отгоре нареждате резени моцарела, поръсвате с босилек и печете спаначената запеканка на 200 градуса до златисто.
Киноата със спанак и моцарела е подходяща както за предястие, така и за основно.