Начин на приготвяне
Свинските крачета се подготвят за супата. Желателно е да бъдат опърлени, ако няма как, просто се слагат да се варят.
Опърлените крачета се накисват с топла вода и след това се изчистват с телчето.
Във врящата вода се слагат крачетата и нарязаният на парчета лук. Варят се до готовност, докато месото се развари.
Когато са сварени, бульонът се прецежда в нова тенджера и се слага да заври. Лукът се нарязва на ситно и също се добавя заедно с обезкостените крачета.
Добавят се олио, сол, черен и червен пипер, и малко пикантина.
След около 15-20 минути свинската супа е вече готова.
По желание се разбърква оцет със счукани скилидки чесън и се добавят към топлата супа.
Това е рецепта за вкусна и лесна супа от свински крачета!