Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Свинска супа»Супа от свински крачета

Супа от свински крачета

Златина ЖелязковаЗлатина Желязкова
Помощник Готвач
768116001
Супа от свински крачета3 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
110 мин.
Порции
6
"Супата от свински крачета има доста повече почитатели от мъжки пол, затова, дами, запретнете ръкави и изненадайте половинките си с тази гозба и охладена бира"

Необходими Продукти

  • свински крачета - 2 бр.
  • лук - 1 бр.
  • сол
  • черен пипер
  • червен пипер
  • пикантина
  • олио
  • вода - 2 л.
  • За овкусяване
  • чесън - 5 скилидки
  • оцет - 3 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Свинските крачета се подготвят за супата. Желателно е да бъдат опърлени, ако няма как, просто се слагат да се варят.

Опърлените крачета се накисват с топла вода и след това се изчистват с телчето.

Във врящата вода се слагат крачетата и нарязаният на парчета лук. Варят се до готовност, докато месото се развари.

Когато са сварени, бульонът се прецежда в нова тенджера и се слага да заври. Лукът се нарязва на ситно и също се добавя заедно с обезкостените крачета.

Добавят се олио, сол, черен и червен пипер, и малко пикантина.

След около 15-20 минути свинската супа е вече готова.

По желание се разбърква оцет със счукани скилидки чесън и се добавят към топлата супа.

Това е рецепта за вкусна и лесна супа от свински крачета!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: