Начин на приготвяне
В средно голяма тенджера кипваме около 1.5 – 1.8 л изворна вода. Сипваме 1 равна ч.л. фина хималайска сол и нарязаните на не много големи кубченца 3 средни картофа.
След като отново кипне, към супата добавяме старателно измитото белено просо – 1/2 ч.ч. След малко прибавяме и свежите връхчета коприва, които след измиване, за да не се попарваме, може да нарежем с ножица на малки парченца.
Оставяме супата с коприва да къкри под капака за около 15 минути. След това подправяме с малко млян черен пипер и 1 с.л. шарлан – нерафинирано слънчогледово масло (по полезно е нерафинираните мазнини да не преминават през термична обработка, а в случай че ги включваме в готвенето – да бъдат добавени съвсем накрая).
В малка купичка си разбъркваме 1 яйце и бавно го сипваме в нашата зеленчукова супа – разбърквайки я, за да се получат нежни яйчени парченца.
Варим още няколко минути до пълната готовност на просото. Опитваме и в случай че е необходимо, доовкусяваме с хималайска сол.
Поднасяме топла и сгряваща, тази вкусна здравословна супа от коприва, просо и картофи, подходяща както за обяд, така и за вечеря!
Чудно Вкусно!