Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Супа от Коприва»Здравословна супа от коприва, просо и картофи

Здравословна супа от коприва, просо и картофи

Здравословна супа от коприва, просо и картофи
Снимка: Илиана Първанова
1 / 4
28/03/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
5 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
30 мин.
Порции
3
"Тази здравословна зеленчукова супа можете да хапвате дори по няколко пъти на ден без каквито и да е угризения"

Необходими Продукти

  • коприва - 3 богати шепи свежи листа, връхчета
  • картофи - 3 бр. средно големи
  • просо - 1/2 ч.ч. белено
  • яйца - 1 бр.
  • хималайска сол - 1 равна ч.л. на вкус
  • черен пипер - 2 - 3 щипки, млян
  • шарлан - 1 с.л. слънчогледово масло
  • изворна вода - около 1.5 - 1.8 л
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В средно голяма тенджера кипваме около 1.5 – 1.8 л изворна вода. Сипваме 1 равна ч.л. фина хималайска сол и нарязаните на не много големи кубченца 3 средни картофа.

След като отново кипне, към супата добавяме старателно измитото белено просо – 1/2 ч.ч. След малко прибавяме и свежите връхчета коприва, които след измиване, за да не се попарваме, може да нарежем с ножица на малки парченца.

Оставяме супата с коприва да къкри под капака за около 15 минути. След това подправяме с малко млян черен пипер и 1 с.л. шарлан – нерафинирано слънчогледово масло (по полезно е нерафинираните мазнини да не преминават през термична обработка, а в случай че ги включваме в готвенето – да бъдат добавени съвсем накрая).

В малка купичка си разбъркваме 1 яйце и бавно го сипваме в нашата зеленчукова супа – разбърквайки я, за да се получат нежни яйчени парченца.

Варим още няколко минути до пълната готовност на просото. Опитваме и в случай че е необходимо, доовкусяваме с хималайска сол.

Поднасяме топла и сгряваща, тази вкусна здравословна супа от коприва, просо и картофи, подходяща както за обяд, така и за вечеря!

Чудно Вкусно!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: