Gotvach.bg»Рецепти»Паста»Папарделе със спанак и сирена

Папарделе със спанак и сирена

редакция:
ZozinaZozina
Новак
4449
Папарделе със спанак и сирена
Снимка: Zozina
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
35 мин.
Порции
5
"Любимата италианска кухня може да влезе и във вашия дом с една вкусна паста със спанак и различни сирена."

Необходими Продукти

  • папарделе - 500 г /или талиатели/
  • спанак - 400 г пресен
  • готварска сметана - 400 мл
  • моцарела - 100 г настъргана
  • пармезан - 100 г
  • сирене - 2 с.л. котидж
  • масло - 50 г
  • чесън - 1 - 2 скилидки
  • див лук
  • див чесън
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пастата се сварява в кипяща подсолена вода за 7-10 минути (според предпочитанията). Прецежда се в гевгир и се връща в тенджерата.

Докато нашите папарделе се варят , си приготвяме спанака, който се измива добре и се нарязва.

Сосът за пастата се приготвя като в сгорещен тиган се добавя маслото и когато леко се разтопи, се добавя нарязаният на ситно чесън. След 1-2 минути се добавя спанакът.

Подправям със сушени див лук и див чесън, сол и черен пипер на вкус. Когато водата от спанака изври, се добавя готварската сметана.

Когато започне да се сгъстява, се добавят моцарелата и сиренето котидж. Разбърква се добре за още 2-3 минути (може и на изключен котлон).

Готовият сос се изсипва в тенджерата при пастата и се разбърква добре.

Можете да добавите пармезана при разбъркването или да поръсите с него готовата паста папарделе със спанак и сирена при сервиране.

Да Ви е сладко!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: