Начин на приготвяне
Пастата се сварява в кипяща подсолена вода за 7-10 минути (според предпочитанията). Прецежда се в гевгир и се връща в тенджерата.
Докато нашите папарделе се варят , си приготвяме спанака, който се измива добре и се нарязва.
Сосът за пастата се приготвя като в сгорещен тиган се добавя маслото и когато леко се разтопи, се добавя нарязаният на ситно чесън. След 1-2 минути се добавя спанакът.
Подправям със сушени див лук и див чесън, сол и черен пипер на вкус. Когато водата от спанака изври, се добавя готварската сметана.
Когато започне да се сгъстява, се добавят моцарелата и сиренето котидж. Разбърква се добре за още 2-3 минути (може и на изключен котлон).
Готовият сос се изсипва в тенджерата при пастата и се разбърква добре.
Можете да добавите пармезана при разбъркването или да поръсите с него готовата паста папарделе със спанак и сирена при сервиране.
Да Ви е сладко!