Начин на приготвяне
Изсипете всички течни съставки+захарта в хлебопекарната. Прибавете начупената мая и изсипете равномерно 600 г от брашното.
Поръсете със солта и включете на програма месене и втасване. По време на месенето добавяйте от останалото брашно, докато тестото спре да лепне по стените.
През това време пригответе плънката. Загрейте мазнината и сложете почистения, измит и нарязан спанак. Запържете за кратко, като разбърквате. Махнете от огъня и оставете да се охлади.
Към охладения спанак прибавете натрошеното сирене, яйцето и разбъркайте. Втасалото тесто разделете на топки с големината на яйце. Върху набрашнен плот от всяка топка оформете малък кръг.
В средата на всеки диск сложете по една с.л.от плънката и затворете. В набрашнена форма наредете топките със затворената част надолу. Покрийте и оставете да втаса повторно.
Размийте жълтъка с млякото, зехтина и с помощта на четка намажете питката. Поръсете със сусам. Изпечете в загрята фурна на 180 градуса около 40 минути.