Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Торти и глазури»Шоколадова торта»Шоколадова торта с ягодов конфитюр

Шоколадова торта с ягодов конфитюр

Шоколадова торта с ягодов конфитюр
Снимка: Потребител#272233
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
45 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
95 мин.
Порции
8
"Ако и вие като нас не можете да живеете и един ден без нещо сладичко, заповядайте тази шоко рецепта за торта с ягодов конфитюр. Направо да си оближеш пръстите"

Необходими Продукти

  • масло - 100 г
  • пудра захар - 100 г
  • яйца - 4 бр.
  • какао на прах - 50 г
  • брашно - 100 г
  • сол - 1/2 к.л.
  • черен шоколад - 100 г
  • течна сметана - 100 г
  • ягодов конфитюр - 150 или 200 г
  • бял марципан - за украса (по желание)
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Отделете жълтъците от белтъците.

Жълтъците се разбиват с 50 г пудра захар, какаото, маслото и солта.

Белтъците се разбиват с другата половина пудра захар на сняг.

Прибавят се постепенно към жълтъците, като се бърка леко само с лъжица. Следва и брашното с леко разбъркване.

Изсипва се в намаслена форма около 25 см.

Печете шоколадовия блат за торта се на 170°C за 40мин.

След като поизстине, се разрязва надлъжно на 2 или 3 по тънки блата.

Ягодово сладко се слага в джезве на котлона с 1-2 с.л. вода и ври така 3-5 мин.

Блатовете се намазват обилно вътре, отгоре и отстрани. Поставя се в хладилник за 30 мин.

На котлона се загрява течната сметана с начупен вътре черен шоколад и 1 к.л. масло, бърка се 1-2 мин. до получаване на гладка консистенция.

Тортата със сладко се вади от хладилника, реже се на парчета и се поставя върху решетка. Веднага се залива обилно с течния шоколад.

Отново шоколадовата торта отива в хладилника за 3-4 часа.

Може да декорирате с готов бял марципан шоколадовата торта с ягодов конфитюр.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: