Начин на приготвяне
Fërges е ястие от албанската кухня. Най-известно е Fërges Tirane. Това е специалитет с чушки от Тирана, наподобяващ нашия миш-маш.
За приготвянето му е необходимо чушките да се почистят от дръжки и семки. Нарязват се на средно големи парченца и запържват в сгорещено олио, където преди това сме запържили скълцания лук.
След като омекнат, се изваждат и на тяхно място се слагат нарязаните на дребно или рендосани домати.
Добавят се малко сол и черен пипер, след което се оставят да се готвят, докато останат на мазнина.
Към доматения сос се прибавя изварата, разбърква се до еднородна смес.
Яйцата се разбиват с щипка сол и се слагат при останалите продукти.
Fërges се разбърква и готви още пет минути.
Накрая, когато ястието е почти готово, в него се слагат изпържените чушки.
Албанският миш-маш е лесно за приготвяне ястие, което е идеално за бърз обяд.
Коментари