Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Миш маш»Албански миш-маш (Fërges)

Албански миш-маш (Fërges)

Албански миш-маш (Fërges)
Снимка: Албена Асенова
2 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
40 мин.
Порции
3
"Днес сме ви подготвили ястие по албанска рецепта, което много напомня на нашия толкова любим миш-маш. Опитайте, за да направите разлика"

Необходими Продукти

  • чушки - 6 бр.
  • лук - 1 глава
  • домати - 4 - 5 бр.
  • сол
  • черен пипер - 1/2 к.л. смлян
  • олио - 6 с.л.
  • извара - 200 г или сирене
  • яйца - 4 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Fërges е ястие от албанската кухня. Най-известно е Fërges Tirane. Това е специалитет с чушки от Тирана, наподобяващ нашия миш-маш.

За приготвянето му е необходимо чушките да се почистят от дръжки и семки. Нарязват се на средно големи парченца и запържват в сгорещено олио, където преди това сме запържили скълцания лук.

След като омекнат, се изваждат и на тяхно място се слагат нарязаните на дребно или рендосани домати.

Добавят се малко сол и черен пипер, след което се оставят да се готвят, докато останат на мазнина.

Към доматения сос се прибавя изварата, разбърква се до еднородна смес.

Яйцата се разбиват с щипка сол и се слагат при останалите продукти.

Fërges се разбърква и готви още пет минути.

Накрая, когато ястието е почти готово, в него се слагат изпържените чушки.

Албанският миш-маш е лесно за приготвяне ястие, което е идеално за бърз обяд.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Христо Славейков
Христо Славейков
А кога се слага лука!?!
29.06.2023 20:40
1
1
Покажи всички подкоментари
Христо Славейков
Христо Славейков
Аз го сложих да се запържи, веднага щом махнах чушките. Миш маша стана хубав с леко хрупкави чушки!
29.06.2023 20:42

Подобни от медията