Кюфтета от кайма и боб

Татяна
Татяна
Новак
31/10/2013
Приготвяне25 мин.
Готвене20 мин.
Общо45 мин.
Порции4-6
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо3 653
  • Преглеждания за месеца27
  • Преглеждания за седмицата3
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг3.8 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Зрелият фасул се накисва за една нощ в студена вода. На следващия ден се залива със студена вода и се сварява до готовност. Отцежда се и се претрива през цедка, като целта е да се отстранят люспите му.

Картофите се сваряват в подсолена вода, обелват си и още топли се намачкват с вилица. Смесват се с бобеното пюре, каймата, ситно нарязаните глави лук, предварително разбитите яйца и накиснатия, и отцеден хляб.

Сместа се подправя със сол и черен пипер и се разбърква добре до получаването на хомогенна смес. С навлажнени ръце се оформят средно големи кюфтенца, които се овалват в галета и се изпържват в силно сгорещеното олио.

Рейтинг

5 1
4 3
3 0
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Илияна
Илияна
02.04.2014 22:28
Лелеее... та това е голям удар за черен дроб и стомака
0
0