Подлютен боб с кайма

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Администратор
1k7k3228k
Подлютен боб с кайма1 / 2
11/09/2011
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
120 мин.
Общо
150 мин.
Порции
6
"Аромат и вкус, които ни връщат в детството, в кухнята на баба, която готвеше най-вкусните селски гозби"

Необходими Продукти

  • боб - 400 гр червен
  • кайма - 400 г
  • лук - 100 г кромид
  • домати - 500 г
  • моркови - 100 г
  • червени чушки - 1 брой
  • целина - 1/2 глава
  • чесън - 6 скилидки
  • лимони - 1 брой
  • черен пипер - 10 зърна
  • червен пипер - 1 ч.л. сладък + 1/2 ч.л. лют
  • магданоз - 1/4 връзка пресен
  • джоджен - 1/4 връзка пресен
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Накиснете фасула от предната вечер в студена вода. След това го измийте, залейте отново със студена вода и сложете да се вари на умерен огън, докато омекне заедно с малко сол и олио. Отцедете и го изсипете в тавичка.

Нарежете на ситно морковите, целината и лука, а чушката - на лентички. Задушете зеленчуците в малко мазнина и топла вода. Прибавете част от нарязани на ситно домати, магданоз, джоджен и накълцан чесън. Овкусете със смлян черен пипер и сол на вкус.

В друга тенджерка сипете малко мазнина и задушете каймата, след което я добавете към фасула. Залейте боба с доматената смес и останалите нарязани домати. Сгорещете 50 мл олио заедно с червения пипер и залейте ястието. Сложете да се запече в умерена фурна за около 1/2 час. Поднесете с питки бял хляб.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.1
53
42
32
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Любов
Любов
Изглежда страхотно, ще се пробва!
09.11.2013 11:09
1