Начин на приготвяне
Пилешкото филе се нарязва на тънки и широки ивици. Поръсва се със зехтин, лимонов сок, черен пипер и сол и се оставя да престои 2 часа.
Подготвя се панировката по следния начин: отделят се белтъците от жълтъците и жълтъците се разбиват с бирата, прибавя се постепенно брашното с бъркане, докато се получи хомогенна смес.
Белтъците се разбиват с миксер, за да станат на сняг, добавят се след това към жълтъците, добавя се щипка сол и се разбърква.
Подготвя се пълнежа на пилешките филенца от крема сирене и кашкавал. Като в крема сиренето се прибавя натрошеното саламурено сирене, нарязания на дребно магданоз, червен пипер и малко зехтин и се и разбърква.
Оформя се като топки, върху които се поставя тънко нарязан кашкавал.
След като пилешките филенца са готови, се увиват върху крема сиренето и кашкавала, като се закрепват с тънка дървена клечка.
Овалват се в брашно и след това в приготвената по-рано панировка и се поставят върху хартия за печене в тава.
Байганетите с пиле се пекат в предварително загрята фурна на 180°C до получаването на приятен загар за около 1 час.