Байганети с пиле

Кирил МихайловКирил Михайлов
Помощник Готвач
573392931
Байганети с пиле
Снимка: Кирил Михайлов
4 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
90 мин.
Порции
8
"Най-вкусните пилешки байганети са тези тук - вижте как да ги приготвите"

Необходими Продукти

  • пилешко филе - 650 г
  • черен пипер - 1/2 ч.л.
  • сол
  • зехтин
  • лимон - 1/2 бр. за сок
  • крема сирене - 100 г
  • сирене - 50 г саламурено
  • кашкавал - 200 г
  • магданоз - 1/2 връзка
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • брашно - 1/2 ч.ч. (за овалване)
  • За панировката
  • яйца - 4 бр.
  • бира - 250 мл
  • брашно - 1 1/2 ч.ч.
  • сол - 1 щипка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пилешкото филе се нарязва на тънки и широки ивици. Поръсва се със зехтин, лимонов сок, черен пипер и сол и се оставя да престои 2 часа.

Подготвя се панировката по следния начин: отделят се белтъците от жълтъците и жълтъците се разбиват с бирата, прибавя се постепенно брашното с бъркане, докато се получи хомогенна смес.

Белтъците се разбиват с миксер, за да станат на сняг, добавят се след това към жълтъците, добавя се щипка сол и се разбърква.

Подготвя се пълнежа на пилешките филенца от крема сирене и кашкавал. Като в крема сиренето се прибавя натрошеното саламурено сирене, нарязания на дребно магданоз, червен пипер и малко зехтин и се и разбърква.

Оформя се като топки, върху които се поставя тънко нарязан кашкавал.

След като пилешките филенца са готови, се увиват върху крема сиренето и кашкавала, като се закрепват с тънка дървена клечка.

Овалват се в брашно и след това в приготвената по-рано панировка и се поставят върху хартия за печене в тава.

Байганетите с пиле се пекат в предварително загрята фурна на 180°C до получаването на приятен загар за около 1 час.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка: