Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Телешко месо»Боб в гърне с телешко

Боб в гърне с телешко

Боб в гърне с телешко
Снимка: Марияна Петрова Иванова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
8 мин.
Готвене
80 мин.
Общо
88 мин.
Порции
4
"Всички знаем, че бобът е най-вкусен, когато е направен в гърне - а този е и с месце"

Необходими Продукти

  • телешко месо - 300 грама
  • боб - 1.5 ч.чаши
  • лук - 1 глава
  • моркови - 1 брой
  • чушки - 1/2 бр. червена
  • целина - 1 стрък
  • доматено пюре - 1 с.л.
  • черен пипер
  • чубрица
  • джоджен
  • девесил
  • сол
  • За запръжката
  • брашно - 1 с.л.
  • червен пипер - 1 с.л.
  • олио - 4 - 5 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сложете в купа боба и го залейте с чиста вода, след което го оставете да стои накиснат цялата нощ. На сутринта го отцедете.

Измийте телешкото месо и го нарежете на парченца. Сипете няколко лъжици олио в тенджера под налягане и изпържете месото до златисто.

Наситнете зеленчуците и ги добавете да се позапържат. Сипете доматеното пюре и боба, овкусете с подправките и налейте вода. Затворете капака и варете боба за 30-тина минути.

В малка тенджерка загрейте мазнината и запържете червения пипер, като бъркате непрекъснато.

Добавете брашното и след около минутка прехвърлете запръжката при боба. Разбъркайте добре.

Прехвърлете боба в гювеч. Сложете го в студена фурна, включете на 200 градуса и печете около 40 минути.

Бобът в гърне с телешко е готов.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: