Начин на приготвяне
Сложете в купа боба и го залейте с чиста вода, след което го оставете да стои накиснат цялата нощ. На сутринта го отцедете.
Измийте телешкото месо и го нарежете на парченца. Сипете няколко лъжици олио в тенджера под налягане и изпържете месото до златисто.
Наситнете зеленчуците и ги добавете да се позапържат. Сипете доматеното пюре и боба, овкусете с подправките и налейте вода. Затворете капака и варете боба за 30-тина минути.
В малка тенджерка загрейте мазнината и запържете червения пипер, като бъркате непрекъснато.
Добавете брашното и след около минутка прехвърлете запръжката при боба. Разбъркайте добре.
Прехвърлете боба в гювеч. Сложете го в студена фурна, включете на 200 градуса и печете около 40 минути.
Бобът в гърне с телешко е готов.