Начин на приготвяне
Изчистете и измийте шкембето, сложете го в тенджера под налягане и залейте с вода. Добавете сол, няколко скилидки чесън и зърна черен пипер. Сварете шкембето до готовност.
Нарежете свареното шкембе на малки кубченца, а бульона от варенето прецедете.
Сипете олиото в тенджерата и щом се сгорещи, добавете брашно, за да се запържи и промени цвета си. Налейте студеното прясно мляко и част от отцедения бульон.
Бъркайте почти непрекъснато до кипване на течността. Добавете нарязаното шкембе.
Овкусете шкембе чорбата със счукан чесън и черен пипер на вкус.
Поднесете докато е топла с люти сухи чушки и оцет с чесън.
Телешката шкембе чорба в тенджера под налягане е готова.
Коментари