Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Запеканки»Постен тумбет по майорски

Постен тумбет по майорски

НикиНики
Гуру
8026k3k5
Постен тумбет по майорски
Снимка: Ники
3 / 10
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
80 мин.
Порции
3

Необходими Продукти

  • патладжан - 300 г
  • картофи - 3 - 4 бр.
  • чушки - 2 бр. сладка
  • лук - 1 глава
  • чесън - 2 - 3 скилидки
  • пшенично брашно - 3 с.л.
  • За соса
  • домати - 1 кг
  • лук - 1 глава
  • чесън - 2 - 3 скилидки
  • риган - 1 с.л.сух
  • захар - 1 с.л.
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Патладжана нарязваме на колелца, осоляваме и оставяме да си пусне черния сок.

Картофите нарязваме на колелца и ги запържваме в тиган.

Чушката също нарязваме и запържваме, както и лука и чесъна.

Патладжана подсушаваме, овалваме в брашното и също запържваме.

Приготвяме си соса, като си задушим нарязаните на ситно лук и чесън, добавим настърганите домати, захарта, ригана и солта. Готвим до сгъстяване на доматения сос.

Подреждаме в тава, като редуваме сос, патраджан, сос, лук и чесън, сос, чушки, сос, картофи, сос.

Печем запеканката в предварително загрята фурна на 200 градуса до готовност.

Постният тумбет по майорски е много вкусно ястие!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Ники
Ники
Здравейте,радвам се,че Ви е харесала.Подправките са въпрос на вкус,разбира се може и други да се сложат.
05.04.2021 19:58
1
Daniela Guneva
Daniela Guneva
Здравейте, много хубава рецепта. Аз сварих картофите и не сложих патладжани, но въпреки това се получи много вкусно. Риган според мен 1 ч.л.
05.04.2021 19:52