Начин на приготвяне
Почистете зеленчуците и печурките и ги нарежете на филийки, лентички, резенчета. Отделете доматените парченца, които ще поставите направо върху сача.
Патладжана накиснете предварително в подсолена вода, след което изплакнете, за да отстраните горчивия вкус.
Посолете зеленчуците и ги мариновайте със зехтин.
Оставете ги за около 20 минути, за да поомекнат. Загрейте грила и ги изпечете от двете страни.
Наредете зеленчуците върху сача, като добавите царевицата и маринованите гъби. Добавете 1-2 с.л. от гъбената марината.
Сложете студеният сач в студена фурна, след което включете фурната и запечете за около 30-35 минути до готовност.
Преди поднасяне гарнирайте с копър, магданоз и резен лимон.
Постният Сач е готов.
Коментари