Постен Сач

Постен Сач
Снимка: Веселина Константинова
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
65 мин.
Порции
2
"Толкова вкусен постен сач, че изобщо няма да забележите липсата на гарнитура, като пържоли например"

Необходими Продукти

  • тиквички - 1 бр.
  • патладжани - 1 бр.
  • моркови - 2 бр.
  • домати - 1 бр.
  • картофи - 2 бр.
  • чушки - 2 бр.
  • лук - 2 бр.
  • печурки - 2 бр. пресни
  • гъби - мариновани
  • царевица - консерва
  • зехтин - 2 - 3 с.л.
  • сол
  • магданоз
  • копър
  • лимони - 1 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете зеленчуците и печурките и ги нарежете на филийки, лентички, резенчета. Отделете доматените парченца, които ще поставите направо върху сача.

Патладжана накиснете предварително в подсолена вода, след което изплакнете, за да отстраните горчивия вкус.

Посолете зеленчуците и ги мариновайте със зехтин.

Оставете ги за около 20 минути, за да поомекнат. Загрейте грила и ги изпечете от двете страни.

Наредете зеленчуците върху сача, като добавите царевицата и маринованите гъби. Добавете 1-2 с.л. от гъбената марината.

Сложете студеният сач в студена фурна, след което включете фурната и запечете за около 30-35 минути до готовност.

Преди поднасяне гарнирайте с копър, магданоз и резен лимон.

Постният Сач е готов.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.7
55
40
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

justsavage
justsavage
Много вкусно! Перфектно за семейни празненства :)
15.07.2018 19:12