Gotvach.bg»Рецепти»Баница»Банички»Енсаймада Майорка (Ensaimada de Mallorca)

Енсаймада Майорка (Ensaimada de Mallorca)

Енсаймада Майорка (Ensaimada de Mallorca)
Снимка: Марияна Петрова Иванова
1 / 4
17/05/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
90 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
130 мин.
Порции
15
"Трудни за произнасяне, вкусни за хапване"

Необходими Продукти

  • брашно - 750 г
  • яйца - 4 бр.
  • свинска мас - 200 г ( аз лично не я харесвам и сложих краве масло)
  • захар - 180 г
  • мая - 40 г жива
  • прясно мляко - 300 мл
  • пудра захар
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Замесете меко тесто от изброените продукти без кравето масло и пудрата захар. Завийте в стреч фолио и оставете за половин час да втаса.

Готовото тесто разточете или раздърпайте на много тънък лист. Намажете със свинската мас и завийте на руло. Разрежете на пънчета от по 2 см широчина (моите ги разрязах на малко по-големи, защото исках енсаймадите ми да станат по- големи).

Всяко пънче разточете до прозрачност. Намажете отново с мас и завийте на руло, а рулото на охлюв, като оставяте малко разстояние, защото се надуват.

Подредете в тавичка, застлана с хартия за печене, и оставете да удвоят обема си. Намажете всяка една баничка с мас и изпечете в предварително загрята фурна на 180 градуса.

Готовите питки още топли ги намажете отново с мас и оставете да изстинат. Преди да сервирате, поръсете обилно с пудра захар.

Енсаймада Майорка (Ensaimada de Mallorca) са много вкусни.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
58
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Yordanka Kovacheva
Yordanka Kovacheva
Любими са ми:) Много пухкави и вкусни!! Браво, Мариянка!
01.03.2018 12:35
1