Пържени зелени домати

ДафнеДафнеНовак
01/11/2013
Приготвяне20 мин.
Готвене25 мин.
Общо45 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо11 535
  • Преглеждания за месеца85
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

  • зелени домати - 7 бр.
  • царевично брашно - 60 г
  • брашно - 40 г
  • царевично нишесте - 30 г
  • бакпулвер - 2 с.л.
  • пипер - 1/4 ч.л. лют
  • олио - 1 с.л.
  • вода - 3/4 чаша
  • яйца - 2 бр.
  • зехтин - 2 с.л.
  • олио - за пържене
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Доматите се измиват и се нарязват на кръгчета с дебелина около 1 см. Поръсват се със сол и се оставят около 30 минути на студено, след което се изплакват и подсушават.

В подходящ съд се смесват царевичното нишесте, брашното, бакпулвера, зехтина, олиото и бакпулвера. Продуктите се объркват добре, като към тях се прибавя водата и жълтъците. Белтъците са разбиват на твърд сняг и внимателно се прибавят към останалите продукти.

Резените зелени домати се потапят в така приготвената смес и се пържат около 3 минути на страна. Изваждат се върху хартиени салфетки за да се отцедят от излишната мазнина и се сервират.

Рейтинг

5 1
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар