Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Агнешко месо»Печено агнешко»Агнешко с ориз, чушки и гъби на фурна

Агнешко с ориз, чушки и гъби на фурна

Агнешко с ориз, чушки и гъби на фурна
Снимка: Марияна Петрова Иванова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
70 мин.
Порции
5
"Време е за много вкусно агнешко със зеленчуци"

Необходими Продукти

  • джолан - 2 бр. малки, агнешки
  • ориз - 2 ч.ч.
  • чесън - 1 скилидка
  • лук - 1 бр.
  • чушки - 1 бр. червени
  • зеленчуци - 1 пакет микс замразени
  • гъби - 6 бр.
  • домати - 1 бр.
  • сол
  • черен пипер
  • шафран
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За тези апетитни агнешки джолани, първо, сварете агнешкото в тенджера под налягане за 30 мин.

Бульона от варенето прецедете и запазете.

В сгорещена мазнина в плитка тенджера запържете нарязаните чушки, извадете ги от мазнината и на тяхно място добавете нарязаните лук, разбъркайте за кратко, прибавете филийките гъби. Накрая сипете замразения микс зеленчуци.

След като всичко се запържи до златист цвят, сипете Сложете рендосания домат и и пасирания чесъна.

Накрая добавете измития и отцеден ориз. Долейте нужното количество вода и подправките и всичко се прехвърля в тава.

Подредете агнешките джолани и запържените чушки и сложете агнешкото на фурна да се пече в загрята на 200 °C до готовност.

След като оризът е готов, значи вашето агнешко с ориз също е сготвено.

Сервирайте печеното агнешко с ориз и гъби с пролетна зелена салата.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: