Начин на приготвяне
За тези апетитни агнешки джолани, първо, сварете агнешкото в тенджера под налягане за 30 мин.
Бульона от варенето прецедете и запазете.
В сгорещена мазнина в плитка тенджера запържете нарязаните чушки, извадете ги от мазнината и на тяхно място добавете нарязаните лук, разбъркайте за кратко, прибавете филийките гъби. Накрая сипете замразения микс зеленчуци.
След като всичко се запържи до златист цвят, сипете Сложете рендосания домат и и пасирания чесъна.
Накрая добавете измития и отцеден ориз. Долейте нужното количество вода и подправките и всичко се прехвърля в тава.
Подредете агнешките джолани и запържените чушки и сложете агнешкото на фурна да се пече в загрята на 200 °C до готовност.
След като оризът е готов, значи вашето агнешко с ориз също е сготвено.
Сервирайте печеното агнешко с ориз и гъби с пролетна зелена салата.