Gotvach.bg»Рецепти»Основни Ястия»Тиквички на Фурна»Вегетариански пълнени тиквички

Вегетариански пълнени тиквички

TanyaGyurovaTanyaGyurova
Готвач
1411k6269422
Вегетариански пълнени тиквички5 / 5
04/04/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
40 мин.
Порции
3
"Какво ще кажете за една лека вегетарианска вечеря с пълнени тиквички?"

Необходими Продукти

  • тиквички - 3 бр.
  • селъри - 3 стръка
  • пресен лук - 3 стръка
  • пресен чесън - 3 стръка
  • моркови - 1 бр. голям
  • доматено пюре - 3 с.л.
  • кашкавал - около 100 г
  • риган
  • босилек
  • олио
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измивате и обелвате тиквичките.

Разрязвате тиквичките на две по дължина и издълбавате вътрешността с лъжичка.

В тиган задушавате зеленчуците, като започнете от моркова и селърито, нарязани на ситно.

После добавяте лука и чесъна, нарязани по ваш вкус.

Накрая добавяте вътрешността на тиквичките, нарязана на ситно.

Разбърквате всичко добре, посолявате и добавяте доматеното пюре, разредено с малко вода.

Добавяте риган, босилек и ако искате други подправки по ваш вкус, разбърквате добре.

Махате от колона, докато не са омекнали напълно зеленчуците.

Подреждате издълбаните тиквички в тавичка с намазнено дъно и ги пълните с плънката, ако остане от нея, я наливате отстрани в тавата.

Поръсвате пълнените тиквички с малко олио и печете на 200 градуса до готовност.

Накрая слагате по един резен кашкавал върху всяка тиквичка и запичате до златисто.

Вегетарианските пълнени тиквички са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка: