Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Пълнени Гъби»Вегетариански пълнени гъби

Вегетариански пълнени гъби

EfrosiaEfrosia
Джедай
9806k1124k
Вегетариански пълнени гъби1 / 5
06/09/2010
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
55 мин.
Порции
4
"Ароматно предястие, подходящо за всички, дори за онези, които не хапват месо"

Необходими Продукти

  • гъби - 20 големи
  • сирене - 1/2 ч.ч. настъргано сирене, може и кашкавал
  • кашкавал - 250 г
  • хляб - 1/2 ч.ч. сухи трохи
  • чесън - 2 скилидки, пресовани
  • джоджен - 1 с.л. пресен и нарязан
  • магданоз - 2 с.л. пресен и нарязан
  • зехтин - 1/3 ч.ч.
  • сол
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Предварително загрейте фурната на 200 градуса. Смесете сиренето (кашкавала), трохите хляб, чесъна, джоджена, магданоза, 2 с.л. зехтин и ги пасирайте. Овкусете със сол и черен пипер.

Върху голяма тава сложете намазнена хартия за печене, където да подредите напълнените с помощта на лъжица гъби.

Всяка гъба се ръси с малко зехтин и тавата се слага за 25 минути във фурната. Изпечените гъби се вадят и върху всяка се поставя по едно парче кашкавал. Връща се тавата и печете пълнените гъби до златисто.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.8
57
40
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

йорданка
йорданка
поздрави!аз успях!
28.02.2012 15:38