Gotvach.bg»Рецепти»Основни Ястия»Пълнени Патладжани»Вегетариански пълнени патладжани

Вегетариански пълнени патладжани

Fat BertaFat Berta
Джедай
2k5k5019k
Вегетариански пълнени патладжани1 / 2
13/09/2014
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
90 мин.
Порции
6

Необходими Продукти

  • патладжани - 3 големи
  • моркови - 3 големи
  • лук - 1 глава кромид, голяма
  • доматено пюре - 2 с.л.
  • сирене - 200 г фета
  • кашкавал - 250 - 300 г
  • домати - 1 голям
  • босилек - 2 стръка пресен
  • сол
  • черен пипер
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • къри - 1 к.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разполовете измитите патладжани. Издълбайте вътрешността им и я посолете заедно с лодките. След около 20 минути изплакнете отделилия се горчив сок и подсушете патладжаните.

Накълцайте вътрешността ситно, настържете морковите и нарежете ситно лука.

Загрейте около 40 мл олио и запържете лука и морковите за 5-10 минути, добавете патладжана и задушете за още 5-10 минути, докато омекне. Разбъркайте с доматеното пюре, овкусете плънката със сол, пипер и малко къри. По желание може да добавите сушен босилек, риган.

Напълнете патладжаните с плънката, отгоре покрийте с парченца фета и ги подредете в намазнена тава. Долейте 1 пръст гореща вода и сложете да се пекат в умерено загряна фурна до омекване на патладжаните.

След това извадете от фурната, покрийте всеки патладжан с по 2 тънки кръгчета домат, поръсете отгоре скълцан пресен босилек и сложете ленти кашкавал. Върнете във фурната, докато кашкавалът се разтопи.

Вкусни са както топли, така и студени.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.3
52
40
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

maria
maria
Много вкусни стават!
12.08.2015 12:19