Gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Пастет»Пастет от козе сирене с билки и ядки

Пастет от козе сирене с билки и ядки

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Автор
3k36k17k12
Пастет от козе сирене с билки и ядки
Снимка: Yordanka Kovacheva
2 / 7
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Общо
10 мин.
Порции
4
"Силният аромат на козето сирене и билките правят този пастет толкова неустоим за похапване"

Необходими Продукти

  • козе сирене - 200 г
  • крема сирене - 150 г
  • ядки - 50 г (кедрови, орехи, бадеми)
  • босилек - 8 листа, пресни
  • розмарин - 1 клонка
  • магданоз - 1 стрък
  • див лук - 6 - 8 стръка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Идеите за пастети и разядки идват при мен, когато неочаквано ми пристигнат гости и се чудя с какво да отрупам масата по най-бързия начин, за да ги впечатля и зарадвам.

Ето че и в случая се роди още една рецепта за разкошен пастет от нежно и ароматно козе сирене с ядки и свежи подправки.

Приготвя се за секунди в блендер, но може и на ръка.

Сирената се намачкват и разбъркват със ситно накълцаните билки и дивия лук.

Ядките се запичат леко на сух тиган и когато изстинат се режат на дребно или смилат в блендера, но не на прекалено фино, трябва да се усещат хрупкавите парченца.

Всичко се разбърква добре и поднася в малки съдчета.

Към пастета се добавят крекери или препечени филийки.

Чуден и много вкусен пастет от козе сирене с билки и ядки!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: