Начин на приготвяне
Идеите за пастети и разядки идват при мен, когато неочаквано ми пристигнат гости и се чудя с какво да отрупам масата по най-бързия начин, за да ги впечатля и зарадвам.
Ето че и в случая се роди още една рецепта за разкошен пастет от нежно и ароматно козе сирене с ядки и свежи подправки.
Приготвя се за секунди в блендер, но може и на ръка.
Сирената се намачкват и разбъркват със ситно накълцаните билки и дивия лук.
Ядките се запичат леко на сух тиган и когато изстинат се режат на дребно или смилат в блендера, но не на прекалено фино, трябва да се усещат хрупкавите парченца.
Всичко се разбърква добре и поднася в малки съдчета.
Към пастета се добавят крекери или препечени филийки.
Чуден и много вкусен пастет от козе сирене с билки и ядки!