Сутляш на фурна по стара турска рецепта

Мария БожиловаМария Божилова
Иноватор
345
2k
1k
391
4
04/04/2021
"Ароматът на канела от сутляша няма как да се сбърка никога"
Приготвяне40 мин.
Готвене60 мин.
Общо100 мин.
Порции8
Сготви+1 точка
22 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо896
  • Преглеждания за месеца89
  • Преглеждания за седмицата22
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена22

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Оризът се слага в чаша вода 250 мл без да се измива. Вари се докато водата изври.

Изсипва се в млековарка или съд, който е на водна пара. Прибавя се прясното мляко и захарта. Вари се 10 мин. след завиране.

Нишестето се разбърква с жълтъците и 100 мл вода.

Прибавя се към млякото при продължително бъркане докато заври.

Оставя се да ври 10 мин., след което се прибавя ванилията. Разбърква се много добре.

Сместа се изсипва в глинени купички.

Купичките се нареждат в тава, в която се прибавя вода до половината на купичките.

Слагат се в предварително загрята фурна на 160 градуса. Пече се до получаване на златиста кора.

Изважда се от фурната формичките и се покриват с чинийка, за да не изсъхва сутляшът.

Сервира се студен, поръсен с канела.

Сутляшът на фурна по стара турска рецепта е готов.

Рейтинг

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар