Начин на приготвяне
Брашното пресяваме и към него добавяме захарта и солта.
Водата и млякото слагаме в тенджерка и варим.
Щом заври добавяме маслото до разтапяне.
Сипваме брашното и бъркаме, докато тестото започне да се отлепя от стените.
Оставяме да се охлади леко и добавяме яйцата и едно по-едно като бъркаме след всяко яйце.
Пареното тесто поставяме в шприц.
В тави си поставяме хартия за печене и шприцоваме еклерчета. Печем в предварително загрята фурна на 200°C 25-30 минути.
Приготвяме си плънката като омесим крема сиренето, цеденото мляко и нарязаните на ситно лук и чушка.
Готовите еклери оставяме да се охладят, внимателно изрязваме калпачета и пълним солените еклери с плънката.
Поставяме слайс сьомга и клонка копър.
Поднесете солени еклери със сьомга в празничен повод.