Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Плодови сладкиши»Ягодовият сладкиш на мама

Ягодовият сладкиш на мама

TanyaGyurovaTanyaGyurova
Готвач
1421k6332
Ягодовият сладкиш на мама5 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
40 мин.
Порции
6
"Днешното предложение за лек десерт е от мама ягодов сладкиш"

Необходими Продукти

  • ягоди - ок 1/2 кг
  • яйца - 2 бр.
  • масло - 200 г ( или 1 ч.ч.олио)
  • пудра захар - 1.5 ч.ч. (може и кристална)
  • бакпулвер - 1 пак.
  • брашно - ок. 600 г (колкото поеме)
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смесвате маслото, захарта и яйцата и ги разбърквате добре.

Добавяте брашното и бакпулвера и месите меко тесто за пай, да не се лепи по ръцете.

Отделяте малко от тестото за оформяне на кутийки отгоре.

Останалото тесто разстилате в намазана с олио тава на тънък пласт.

От отделеното тесто оформяте пръчки с дебелина ок. един пръст, които се кръстосват върху тестото в тавата, така че да се получат кутийки (квадратчета).

Измивате и нарязвате ягодите на половинки и ги редите в получените кутийки.

Печете ягодовия сладкиш на 200°C до розово.

След като извадите плодовия сладкиш и се охлади, поръсвате с пудра захар.

Дано ви хареса ягодовият сладкиш на мама.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: