Плодова торта с цедено мляко

LilyLily
Новак
2
12
46
04/11/2013
"Сочна, свежа и толкова лека, че имате право на поне 3 парчета "
Приготвяне40 мин.
Готвене35 мин.
Общо75 мин.
Порции8
Сготви+1 точка
6 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо16 318
  • Преглеждания за месеца202
  • Преглеждания за седмицата12
  • Рейтинг4.7 от 5
  • Сготвена6

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Блат: Яйцата и захарта се разбиват добре, добавя се брашното, бакпулвера и какаото и пак се разбиват. Постилате тавичката с фолио, подмазвате с олио и брашно и печете на 200 градуса на вентилатор около 20-30 мин. След като е готов блатът се оставя да изстине и се срязва на 2 с конец.

Сироп: Изсипете част от захарта да се карамелизира и добавете водата, останалата захар, маслото и какаото. Вари се докато се разтопи карамелизираната захар.

Крем: Разбийте цеденото мляко и пудрата захар до получаване на хомогенна смес, добавете ванилията.

След като всичко е готово, сиропирайте половината блат, слагаме половината крем и наредете плодове по желание. Бананите е добре да са само по средата, понеже бързо почерняват. Следва другата половина на блата, сиропиране, крем и плодове, като украсяваме според плодовете и настроението си.

Рейтинг

5 8
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар