Gotvach.bg»Рецепти»Гарнитури»Печени зеленчуци»Цветни зеленчуци на фурна

Цветни зеленчуци на фурна

TanyaGyurovaTanyaGyurova
Готвач
1421k6332
Цветни зеленчуци на фурна
Снимка: TanyaGyurova
2 / 8
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
50 мин.
Порции
5
"Едно чудесно зеленчуково ястие, подходящо както за вегетариански обяд, така и за гарнитура към риба или месо"

Необходими Продукти

  • патладжан - 1 бр. по - голям
  • тиквички - 2 бр.
  • лук - 2 глави големи кромид
  • червен лук - 2 глави големи
  • чушки - 2 бр. червени
  • чесън - 1 глава
  • батати - 1 бр. голям
  • мащерка
  • риган
  • сол
  • олио
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязвате на едри парчета всички зеленчуци, а чесъна оставяте на скилидки необелен.

Слагате ги заедно в дълбока тава, като отделяте батата за по-късно.

Овкусявате зеленчуците обилно с подправките и разбърквате добре.

Накрая поливате с олио или зехтин по ваш вкус, като имайте предвид, че патладжаните стават по-вкусни с повече мазнина.

Разбърквате добре, за да се разпредели мазнината равномерно, и слагате капак или фолио на тавата.

Не слагайте вода, защото зеленчуците си пускат, а целта е да ги печем, а не да ги варим.

Печете ок. 30 мин на 200°C, след което добавяте и бататите към другите зеленчуци.

Печете още ок. 20 мин. под фолио (или капак), като от време на време разбърквате зеленчуците добре.

После маханете фолиото и допечете до приятен загар зеленчуците на фурна.

Това зеленчуково ястие е прекрасна вегетарианска вечеря, но е и идеална гарнитура за месо или риба.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: