Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Млечна супа»Лападена супа с булгур

Лападена супа с булгур

НалиНали
Новак
1758266
Лападена супа с булгур2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4
"Едва ли някой би отказал една топла млечна супичка с лапад и булгур"

Необходими Продукти

  • лапад - 100 грама
  • вода - 500 мл
  • прясно мляко - 1 литър
  • булгур - 1 к.ч.
  • червен лют пипер - щипка
  • чесън - 2 скилидки
  • олио - 1 с.л.
  • сол - 1 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Изчистете лапада и го нарежете на ситно. Прехвърлете го в тенджера и го задушете с малко мазнина. Добавете счукания чесън и разбъркайте за кратко.

Сипете вода и щом кипне, сипете булгура. Гответе супата до сваряване на булгура. След това налейте прясното мляко и посолете.

Оставете на бавен огън, за да се сготви напълно млечната супа.

Разбърквайте и внимавайте да не изкипи супичката, тъй като в нея има много мляко.

След 15-тина минути е готова.

Лападената супа с булгур е вкусна и лесна.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: