Начин на приготвяне
Първо кипнете прясното мляко и с непрекъснато бъркане добавете към него брашното. Щом кремът се сгъсти, свалете от огъня и леко го охладете.
Добавете едно по едно яйцата и след всяко бъркайте много добре. Трябва да се получи гладка смес.
Поставете хартия за печене в голяма тава. С помощта на лъжица гребвайте от сместа и разпределяйте.
Загрейте фурната на 180 градуса и изпечете еклерите за 30-40 минути.
Разбийте сметаната заедно с пудрата захар, добавете изварата и разбъркайте до гладък крем.
Сипете сметановия крем в шприц и напълнете еклерите.
Разтопете шоколада на водна баня и залейте еклерите.
Поръсете с орехите и оставете шоколадът да стегне, след което може да поднесете еклерите с бял крем и шоколадов топинг.