Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Задушени картофи»Задушени картофи със свинско на тиган

Задушени картофи със свинско на тиган

Мария СимоваМария Симова
Автор
2k20k4k24
Задушени картофи със свинско на тиган2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
50 мин.
Порции
2
"Картофки и свинско - комбинацията, която никога няма да ни омръзне"

Необходими Продукти

  • картофи - 500 г
  • свинско месо - 200 г
  • лук - 1 глава
  • олио - 50 мл
  • сол - на вкус
  • черен пипер - на вкус
  • чубрица - 1 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Свинско с картофи е класическа комбинация, която никога няма да ни омръзне.

Обелете и измийте картофите на резени, посолете и поръсете с черен пипер на вкус и чубрицата, разбъркайте и оставете настрани.

Измийте месото, подсушете и нарежете на малки кубчета или ивици, запържете в нагрятото олио до златисто в дълбок тиган.

Обелете и нарежете лука на тънки ивици и ги добавете към свинските хапки, запържете за кратко.

Прибавете картофите към тях и задушете до готовност на картофите, като се стараете да не се разпаднат. Бъркайте, за да не залепнат. Стават почти като пържени.

Задушени картофи със свинско на тиган сервирайте със салата със спанак и домати.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: