Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Пълнени патладжани»Лесна зеленчукова имамбаялдъ

Лесна зеленчукова имамбаялдъ

Лесна зеленчукова имамбаялдъ
Снимка: Потребител#272233
2 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
65 мин.
Порции
4
"Вкусът на тази зеленчукова имамбаялдъ просто ще ви плени"

Необходими Продукти

  • патладжани - 3 бр.
  • моркови - 5 бр. (по - големи)
  • кромид лук - 2 глави
  • чесън - 5 скилидки
  • магданоз - 5 стръка
  • домати - 3 бр. или консерва
  • сол
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Патладжаните се нарязват на филии, осоляват се и се оставят настрана да си пуснат горчивия сок.

След като се поизцедят, се нареждат в правоъгълна тава, поръсват се леко със олио или зехтин и се пекат в силна фурна до зачервяване около 10-15мин.

В съд се задушават нарязаните на кубчета моркови, лукът и след като поомекнат, се прибавят 1-2 домата - също на кубчета.

Пържи се още 3-5 мин. В сместа накрая се разбърква и магданозът, чесънът, сол и пипер.

В тавичка се подреждат ред патладжани. Върху тях се разстила половината смес. Отгоре редът се повтаря и така се реди докрай имамбаялдъта.

Най-отгоре се покрива с резени домати и се пече на 180°C около 20-30 мин, да се запече.

Лесна зеленчукова имамбаялдъ може да се консумира и топла, и като студено предястие или гарнитура.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: