Начин на приготвяне
Нарежете тиквичките на кръгчета и ги изпечете на плоча.
Запържете лука в зехтина, за да омекне. Добавете обелените и нарязани на малки кубчета домати. Оставете да покъкри 10 минути.
Обелете чесъна и нарежете скилидките на тънки резенчета. Добавете го към доматите заедно с магданоз, черен пипер, сол и лъжичка захар.
Оставете да покъкри още 5 минути. Добавете половин чаша вода, за да не става сосът много гъст.
В тавичка изсипете няколко лъжици сос и ред тиквички. Редете тиквичките, така че да се застъпват. В противен случай сосът няма да ви стигне.
Залейте сос и сложете нов ред тиквички. Най-отгоре трябва да остане достатъчно сос, за да залеете изцяло манджата. Запечете в предварително загрята фурна на 180°C.
Постното ястие с тиквички е по-вкусно студено.