Начин на приготвяне
Изберете малки по тънки патладжани, надупчете ги с вилица на няколко места и ги изпечете във фурната на 200°C.
През това време омесете каймата с една глава настърган кромид лук, сол черен, пипер и нарязан на ситно пресен магданоз.
След като патладжаните са опечени и охладени, ги обелете.
Вземете топче от каймата и го разстелете като питка върху прозрачно фолио – големината на топчето кайма, следва да го съобразите с големината на патладжана, така че да може да го увиете в каймата.
Направете прорез през средата по дължина на патладжана и поставете кашкавал, нарязан на дебели пръчици.
Поставете патладжана върху каймената питка.
С помощта на фолиото, увийте на руло, поръсете с галета и го поставете в голяма квадратна тава, покрита с хартия за печене.
По същият начин пригответе и останалите патладжани.
Изпечете патладжанените вретена в предварително загрята фурна на 180°C за около 25-30 мин.
След като са готови, ги поръсете с настърган кашкавал, върнете обратно във фурната и ги запечете до златист цвят на кашкавала.
Сервирайте патладжаното вретено топло, към таях може да добавите доматен или сладко-лютив сос.
Тези апетитни пълнени патладжани са интересно и много вкусно ястие.
Да ви е сладко!