Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Руладини»Пилешко вретено с гъби и кашкавал

Пилешко вретено с гъби и кашкавал

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Администратор
1k7k32
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4
"Не пропускайте да впечатлите гостите си с това вкусно и ефектно ястие!"

Необходими Продукти

  • пилешко месо - 4 пържоли от гърди
  • кашкавал - около 250 г
  • гъби - 200 г
  • сметана - около 60 мл
  • олио - 50 мл
  • масло - 2 с.л.
  • сол
  • черен пипер
  • индийско орехче - 1/2 ч.л. или на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пилешките пържоли се начукват внимателно на тънко, но не прекалено. Овкусяват се със сол и черен пипер.

Нарязаните ситно гъби се запържват в маслото, докато водата им се изпари и се излива сметаната. Вари се за няколко минути, като леко се разбърква и се овкусява с малко сол, черен пипер и индийско орехче. Оставя се леко да се охлади.

Във всяка пържола се слагат дълги парченца кашкавал и по малко от гъбената смес. Завива се и се забучва с клечки за зъби, за да се затвори и да не се разпадне.

Така приготвените пилешки вретена се запържват леко в малко сгорещена мазнина равномерно, след което се преместват в тавичка и се запичат за още 10-15 минути.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.8
516
41
30
21
10
Дай твоята оценка:

Коментари

никнай
никнай
Рецептата е добра, може даже да се прави и с пуешко бяло месо и вместо гъби и кашкавал ролцата да се завият с пушен бекон а вътре да се поставят сухи смокини и кашкавал.
29.01.2016 16:37
3
2
Евгени
Евгени
Рецептата е супер но ви съветвам да не го правите със месо от пилешки гърди защото е сухо , по добре вземете бутчета махнете коста като се прави разрез ои средата и полученото парче се разтваря и става като паржола . Няма нужда да се начуква и става приказка. Месото е сосно и крехко и вкусноооо. Добър апетит.
01.12.2012 12:32
23
3
1
Покажи всички подкоментари