Gotvach.bg»Рецепти»Основни Ястия»Пълнени Патладжани»Патладжанено вретено с кайма и кашкавал

Патладжанено вретено с кайма и кашкавал

Vesela SHVesela SH
Чирак
51313126154
Патладжанено вретено с кайма и кашкавал
Снимка: Vesela SH
1 / 3
15/04/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4
"Много вкусно патладжанено вретено с кайма и кашкавал - да си оближете пръстите"

Необходими Продукти

  • патладжани - 5 бр.
  • кайма - 800 г
  • кашкавал - 250 г
  • кромид лук - 1 глава
  • магданоз - 5 стръка
  • сол
  • черен пипер - на вкус
  • галета - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Изберете малки по тънки патладжани, надупчете ги с вилица на няколко места и ги изпечете във фурната на 200°C.

През това време омесете каймата с една глава настърган кромид лук, сол черен, пипер и нарязан на ситно пресен магданоз.

След като патладжаните са опечени и охладени, ги обелете.

Вземете топче от каймата и го разстелете като питка върху прозрачно фолио – големината на топчето кайма, следва да го съобразите с големината на патладжана, така че да може да го увиете в каймата.

Направете прорез през средата по дължина на патладжана и поставете кашкавал, нарязан на дебели пръчици.

Поставете патладжана върху каймената питка.

С помощта на фолиото, увийте на руло, поръсете с галета и го поставете в голяма квадратна тава, покрита с хартия за печене.

По същият начин пригответе и останалите патладжани.

Изпечете патладжанените вретена в предварително загрята фурна на 180°C за около 25-30 мин.

След като са готови, ги поръсете с настърган кашкавал, върнете обратно във фурната и ги запечете до златист цвят на кашкавала.

Сервирайте патладжаното вретено топло, към таях може да добавите доматен или сладко-лютив сос.

Тези апетитни пълнени патладжани са интересно и много вкусно ястие.

Да ви е сладко!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: