Точена месеница със заливка

Радка СлавоваРадка Славова
Помощник Готвач
72
319
89
100
15/04/2021
"Всеки ден ще ви е празник ако на трапезата присъства една домашна точена месеница"
Приготвяне40 мин.
Готвене45 мин.
Общо85 мин.
Порции8
Сготви+1 точка
13 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо309
  • Преглеждания за месеца6
  • Преглеждания за седмицата5
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена13

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

За направата на тестото на точената баница, предварително се смесва маята със захарта, малко вода и брашно на кашичка, оставя се да втаса за 10 минути.

Яйцата се разбиват, прибавя се водата, солта, втасалата мая и се замесва тесто, което се оставя да втаса за 30 минути.

Готовото меко тесто се дели на пет равни части.

Всяко топче се разточва в правоъгълна форма с дебелина 1 см. Маже се с разтопено масло.

В единия край се слага натрошено сирене, а другият край се реже по дължина на тънки ленти.

Навива се на руло от към сиренето, така че лентите остават отгоре.

Парчетата се поставят в кръг в голяма тава върху хартия за печене. Петото парче се поставя в средата.

Отново втасва и се залива с разбитите яйца и прясно мляко.

Точената месеница със заливка се пече за 45 минути в предварително загрята фурна на 180°C.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Албена Асенова
Добра рецепта! Прекрасна закуска се получи.
0
0