Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Пилешко месо»Яхния»Пролетна яхния с маруля

Пролетна яхния с маруля

Пролетна яхния с маруля3 / 3
16/04/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
40 мин.
Порции
2
"Щастливи сме, че най-после е това време от годината, в което да приготвяме свежи зелени яхнийки"

Необходими Продукти

  • пресен лук - 1 връзка
  • пресен чесън - 1 бр.
  • лапад - 1 връзка листа
  • марули - 7 бр. къдрави листа
  • пилешко месо - 500 г
  • моркови - 1 бр.
  • олио - 5 с.л.
  • брашно - 1 с.л.
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • домати - 1 с.л. консерва
  • сол - 2 щипки
  • черен пипер
  • джоджен - пресен
  • магданоз - пресен
  • пилешки бульон - 1/2 кубче
  • вода - 500 мл гореща
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Имах останало печено месо от пиле 2 бутчета и реших да го сготвя на яхния с марули, лапад и зелении за сезона.

Получи се чудна пролетна яхния за две порции. Ако месото е прясно, се нарязва на парчета, ако е печено, се обезкостява и накъсва на парчета.

Обелен морков се нарязва на малки кубчета, пресен лук и чесън се нарязва на ситно, измити листа къдрава маруля се нарязват на ленти.

Лападът се почиства от стеблата, поставя се в дълбока чаша с вода и за 1 минути във Мв да се бланшира.

Първо, завъртях за една минута, погледнах го и завъртях още минута, докато смени цвета си. Отцеден се нарязва на ситно.

В дълбок тиган се загрява олио, ако месото е прясно, се запържва на хапки да побелее и се изважда в чиния.

Моето месо беше готово, затова задуших пресен лук, чесън и моркова с лъжица вода и щипка сол.

Добавят се листа маруля, нарязан лапад и се разбърква за минута да спадане обема на марулята.

Поръсва се с червен пипер, лъжица брашно и наливаме гореща вода с разтворен пилешки бульон.

Връща се месото в тигана, добавят се домати от консерва и готвим до готовност на зеленчуците.

За 20-25 минути пролетната яхния с маруля е готова.

Поръсва се с нарязани пресни подправки и сервираме.

Добър апетит!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: