Gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Фалафели»Фалафели, печени във фурна

Фалафели, печени във фурна

Лилия Цачева/LipodveЛилия Цачева/Lipodve
Готвач
1872k5152
Фалафели, печени във фурна
Снимка: Лилия Цачева/Lipodve
1 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
35 мин.
Порции
30
"А вие с какъв сос бихте хапнали вашите фалафели?"

Необходими Продукти

  • нахут - 500 г суров сух, накиснат за 1 нощ
  • магданоз - 1 малка връзка
  • люти чушки - 1 бр.
  • зехтин - 40 + 20 мл
  • лук - 1 малка глава
  • чесън - 3 или 4 скилидки
  • сол
  • черен пипер
  • кимион
  • червен пипер
  • куркума
  • кориандър
  • чили
  • тиквички - 1 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За по голяма сочност добавете 1 настъргана тиквичка.

Сложете всичко в блендер, като оставите 20 мл от зехтина за намазване на оформените фалафели преди печенето.

Блендирайте съставките до гъста и хомогенна смес, ако е необходимо, добавете мъничко вода, за да стане блендирането по-лесно.

Оформете топчета с еднаква големина и сложете в тава с хартия за печене.

Намажете с малко зехтин и печете апетитните фалафели в предварително загрята на 200°С около 20-25 минути.

Сервирайте печените на фурна фалафели и хапвайте, както ви се харесва най-много: в бургери, с майонеза, тахини сос, салца и т.н.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: